Skip to content

Tiina tagasiside: “Kiirustage, seltsimehed unetud..”

    Tiina tagasiside

    “Kiirustage, seltsimehed unetud..” tundub naljakas vanade kultusfilmide austajatest vast ainult neile, kel omal seda probleemi pole. Professionaalse unetuna olen ma aja jooksul proovinud kõike – alates jalutuskäikudest ja joogast kuni melatoniini ja retseptiga unerohuni – seega, kui sama probleemiga kimpus olev kolleeg soovitas Helinaudi müramasinat, siis tekitas see minus ainult mõõdukat huvi.

    Kodulehelt vaatas siiski vastu nii sümpaatne muna, et ei saanud ostmata jätta. “Muna” on ilusa kujundusega, väike, mugav ja lihtne – saab isegi ilma manuaalita hakkama. Tänapäeval, kui üks telefon täidab korraga mitmekümne aparaadi ülesannet, on vahelduseks täiesti tore, kui üks väike elegantne masin teebki ainult seda ühte talle ette nähtud tööd – ja ta teeb seda hästi. Muidugi ei mõju ta sarnaselt unerohuga, et lülitad sisse ja siis kukud jalapealt. Aga ta toimib! Natuke vajab harjumist (ja muidugi õige “müra” valikut), et see protsess taustaks muutuks, ja vajab ka koostööd unetu enda poolt. Anna aega harjuda, et see miski uus muutuks magamaminekul taustaks ja millekski, mis oma unehügieeni rituaali liita.

    Üsna pea tuleb Pavlovi koera efekt – panedki müramasinas kaminahääle praksuma ja keskendud sellele. (Või vihmaladina. Või merekohina. Või suvised ritsikad. Ausalt öelda, alguses oli päris raske valida.) Ja miks ma eelistan nüüd Helinauti telefoni une-äppidele – telefon seostub mul ikkagi alateadlikult kõige sellega, miks ma olen unetu, ja ka äratuskellaga. Müramasinat on kerge une foonina isegi täitsa ära unustada – mu kaaslane ei saanud ühel õhtul arugi, et mõnus vihmaladin ei olnud päriselt.

    Mina soovitan kohe väga soojalt. Ja uniselt!

    (Tagasiside kategooria on meie blogis uus. Kui soovid ka ise saata meile oma pikemat kommentaari ja pilte Helinaudi kasutamisest – võta meiega ühendust. Kingime Sulle järgmise tellimuse jaoks tasuta transpordi. Kirjuta meile Facebookis, Instagramis või info@peutnon.eu.)